top of page
Kulturnatta 2019 fikk vi forespørsel fra Deichman Hovedbibliotek om å gjøre biblioteket levende. 25 av barna som går på kurs hos oss fikk lov til å gå inn i karakterer som barneheltene fra forskjellige bøker. 
Pippi Langstrømpe løp rundt og lagde liv, i magasinene kunne du treffe på både Rødhette og Ulven, Ronja, Birk og alle huldertussene. På loftet ble det spilt ut en scene fra Harry Potter og nede i spikkeverkstedet fant du Emil fra Lønneberget. 
Det ble en magisk kveld for oss og de tusen barna som var innom hovedbiblioteket den Kulturnatta!
Vi ble invitert til å delta på Elvelangs 2019. Siden vi sto øverst ved Akerselva i området Grefsen/Kjelsås, tenkte jeg (Caroline) at det var fint dersom vi fant en historie fra området vi kunne spille ut som en live performance. 

Og det fant vi. Jeg har alltid vært glad i historier, kanskje spesielt de som er litt mørke. Til min store forferdelse lå det før i tiden er barnesanatorium der oppe, og historiene som flere av de innlagte barna kunne fortelle i ettertid var grufulle. Vi valgte derfor å sette lys på deres historier. Det var rundt 20 deltakende barn og ungdommer, alle i klær fra 50-tallet, som lekte i skogen (med en streng pleierske hakk i hel), vandret rundt og interagerte med publikum.

Frisk Pust Festivalen er en arena som kombinerer nytenkende og bærekraftige grep for fremtiden, med original kunst gjort av den nye generasjonen. 

 

Festivalen blir gjennomført en gang i året, over en helg i Trikkehallen på Kjelsås og er et samarbeid mellom bydel Nordre Aker og Drama-O-Rama. Det er forestillinger, det er live-musikk og det er dans! alt gjort av barn og unge - for barn og unge! I tillegg er det også blant annet loppemarked, ansiktsmaling og matservering. 

 

Mer info om festivalen finner du på 

Www.FriskPustFestivalen.no

Vi har glede av å kunne tilby et helt nytt Drama-O-Rama kurs i regi av Idun Daae Alstad - nemlig kurs i casting og auditionteknikk! Idun (f.1992) er utdannet skuespiller, og har frilanset som skuespiller og caster siden 2014. Hun har erfaring fra TV-serier, spillefilm, reklame og kortfilmer, i tillegg til å drive med improteater og teater. Idun har jobbet som caster i flere store casting-byråer. Hun har også flere års erfaring som teaterlærer på Follo Folkehøgskole. Idun har på egenhånd utviklet et kurs innenfor både casting og skuespillerteknikk, samt auditionteknikk - både for barn og voksne, og vi er glade for å kunne tilby hennes kompetanse i et helt eget Drama-O-Rama-kurs. 

 

Vi har erfart at det ofte kan være spennende for barn og ungdom å få litt innblikk i hvordan en slik casting-prosess kan fungere, ikke minst fordi det lages mer TV og film for og med barn. Samtidig er det fint å kunne gi informasjon og tips om hva man bør være oppmerksom på, og hva man skal og kan forvente. Vi har i tillegg opplevd at det er mange som ikke får vist hva de egentlig kan i casting og audition øyemed, grunnet at for eksempel nerver kommer i veien. 

Dette blir også et kurs i skuespillerteknikk, og da med fokus på lytting, improvisasjon og å jobbe med nervøsitet foran kamera eller foran hverandre. Hovedmålet vårt her er og jobbe frem en selvtillit via verktøy som kan brukes på scenen, så vel som foran kamera eller på audition. 

 

Dette kurset kan tilbys for en gruppe før en audition eller i et eksternt kurs. Vi skreddersyr dette etter deres ønske. 

 

Pris fra 1000 kr til 17.000 kr

Drama-O-Rama holder workshops i drama og teater på barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler og folkehøgskoler. Vi skreddersyr workshop etter ønske. Enten de skal opptre i skolesammenheng, har generelt behov for å styrke gruppedynamikken, ønsker å fordype seg i et teaterfelt over en ukes tid eller kun et ønske om å leke og ha det gøy, så har vi garantert en workshop som kan passe for dere.

 

Her går vi gjennom det grunnleggende i drama og lærer også bort teatersport. Dette er nyttig på flere aspekt i skolen, blant annet; å snakke høyt foran hverandre, samhold blant elever og det å bli tryggere i seg selv.

Pris etter avtale. Vi har priser på alt fra 4000 kr - 20.000 kr. Ta kontakt for en hyggelig og uforpliktende prat.

Drama-O-Rama's største mål er å få drama inn som metode i skolen. Til nå har eksponert de ulike skolene for drama ved å gå inn i samarbeid med mange av aktivitetsskolene i Oslo. Dette startet vi med i 2016, og har hittil vil undervist på over 20 aktivitetsskoler. Flere av disse har vi samarbeidet med fra starten av, og vi utvider stadig.

Måten vi arbeider på er å bruke 1 time i uken over 12 uker på å vise barna forskjellige måter å jobbe med drama på. Vi bruker tiden på å styrke barna som individer, gruppe, skape mestringsfølelse og selvsagt leke og ha det gøy. Vi bruker også disse 12 ukene på å leke oss frem til en forestilling basert på barnas tanker om store temaer. Vi forsøker å lese gruppas behov så godt vi kan, og av og til har de kun behov for et trygt rom hvor de kan leke og være seg selv. Likevel ender de fleste kursene i en forestilling. Da er det flere av gruppene som deltar på Drama-O-Rama's "Frisk Pust Festivalen".

 

Vi mener at drama er viktig som fag, og vi ser at barn som driver jevnlig med drama kan utvikle ferdighetene sine i andre fag, så vel som sosialt. I tillegg vil vi gi barna mestringsfølelse, selvtillit og de vil få erfaringen av hvordan det er å jobbe med noe over tid for å oppnå et resultat.

Ta kontakt for tilbud på én eller to grupper.

Maks antall elever per gruppe: 20

Trikkehallen på Kjelsås var der det hele startet, med én enkelt gruppe for mellomtrinnet. Nå, seks år senere har vi en liten teaterskole med fem teatergrupper.  Vi skriver manus basert på barna og ungdommenes idéer om samfunnet, og jobber mot en forestilling over to semestre. Disse forestillingene blir vist under Frisk Pust Festivalen

på vårtparten.

Barna og ungdommene får underveis i året innføring i flere aspekt av hva drama og teater er og hva det kan være. Vi improviserer, leker og skaper vår helt egen teaterverden! I tillegg får de også delta på morsomme prosjekter som kommer vår vei.

www.Trikkehallen.no

Drama-O-Rama startet som et lite frø i 2013. Et enkelt menneske med ønske om å skape noe for andre, og et enkelt kurs i Trikkehallen på Kjelsås var det som skulle til for å sette i gang det som skulle vokse seg til å bli den flotte planten det har blitt i dag. Siden den gang har Drama-O-Rama gått fra én pågangsmotor, til å bli  seks sjeler som kjemper med de samme verdiene, for å kunne tenne skaperglede hos andre.

Vårt ønske er å skape et samfunn blant kunstnere hvor vi jobber hverandre gode, skaper nye prosjekter og jobber sammen mot vårt største mål; å få drama inn i skolen.

Teaterkurs fra uke 36, oppstart torsdag 3. September, 18.40, i Trikkehallen på Kjelsås.

Ungdomsgruppen Actum har allerede eksistert i to år, og tar for seg helheten av drama. I Actum ligger fokuset på å tenne skapergleden i ungdommene, ved å få dem til og ta del i prosessen “fra idè til forestilling”. Dette får de verktøy av høy kvalitet for å få til. Ungdommene vil få gjestelærere det første semesteret, som spesialiserer seg på ulike teaterfelt, som for eksempel slampoesi, bevegelse og fysisk språk, improvisasjon og monolog/dialog. Ungdommene lærer også å skrive selv og hvordan de skal formidle det de har skrevet. Med verktøyene de får i denne læringsprosessen, vil ungdommene i løpet av begge semestrene få være med på å sette som sin egen forestilling med premiere under “Frisk Pust Festivalen”, våren 2021. I det forrige semesteret fikk vi stukket litt kjepper i hjulene våre for forestillingen vi egentlig skulle satt opp ved navn «STRAFF». Det stoppet ikke oss, og vi gikk løs på manuset «Nye Oslo» med referanser til korona-krisen. Og det første teater-semesteret til Actum produserte vi forestillingen “Uten Maske”, som handler om hvordan det er å være ungdom i dag. De fikk strålende tilbakemelding fra alle som så forestillingen, og til og med fra Nordre Aker budstikke. Actum er for deg som liker å skape selv, ønsker å gi det lille ekstra og som kanskje har en idé eller en tanke om å satse på drama, teater eller noe annet innenfor samme bransje.

I tillegg til alt dette har vi selvsagt fokus på felleskap og lek, og å lage et teaterår deltakerne sent vil glemme. 

NB! Første øvelse er gratis og ikke bindende. Kurset er bindende for hele året når semesteravgift for høstsemesteret er betalt.

Dersom du har spørsmål, send en mail til Caroline@dramaorama.no

Alder: 15-18 år (10. klasse – 3. VGS)
Pris: 2.500kr per semester
Tid: Torsdager 18:40-21:00
Antall plasser: 20
Påmeldingsskjema: 
https://forms.gle/NHikei1ThEMuW9gz5

 

Høstsemester:
Semesteroppstart: 03/09-20 18:40-21.00
Semesterslutt: 03/12-20 18:40-21.00

Vårsemester:
Semesteroppstart: 14/01-21 18:40-21.00
Semesterslutt: 27/05-21 18:40-21.00

bottom of page