top of page
Vi ble invitert til å delta på Elvelangs 2019. Siden vi sto øverst ved Akerselva i området Grefsen/Kjelsås, tenkte jeg (Caroline) at det var fint dersom vi fant en historie fra området vi kunne spille ut som en live performance. 

Og det fant vi. Jeg har alltid vært glad i historier, kanskje spesielt de som er litt mørke. Til min store forferdelse lå det før i tiden er barnesanatorium der oppe, og historiene som flere av de innlagte barna kunne fortelle i ettertid var grufulle. Vi valgte derfor å sette lys på deres historier. Det var rundt 20 deltakende barn og ungdommer, alle i klær fra 50-tallet, som lekte i skogen (med en streng pleierske hakk i hel), vandret rundt og interagerte med publikum.

Vi har glede av å kunne tilby et helt nytt Drama-O-Rama kurs i regi av Idun Daae Alstad - nemlig kurs i casting og auditionteknikk! Idun (f.1992) er utdannet skuespiller, og har frilanset som skuespiller og caster siden 2014. Hun har erfaring fra TV-serier, spillefilm, reklame og kortfilmer, i tillegg til å drive med improteater og teater. Idun har jobbet som caster i flere store casting-byråer. Hun har også flere års erfaring som teaterlærer på Follo Folkehøgskole. Idun har på egenhånd utviklet et kurs innenfor både casting og skuespillerteknikk, samt auditionteknikk - både for barn og voksne, og vi er glade for å kunne tilby hennes kompetanse i et helt eget Drama-O-Rama-kurs. 

 

Vi har erfart at det ofte kan være spennende for barn og ungdom å få litt innblikk i hvordan en slik casting-prosess kan fungere, ikke minst fordi det lages mer TV og film for og med barn. Samtidig er det fint å kunne gi informasjon og tips om hva man bør være oppmerksom på, og hva man skal og kan forvente. Vi har i tillegg opplevd at det er mange som ikke får vist hva de egentlig kan i casting og audition øyemed, grunnet at for eksempel nerver kommer i veien. 

Dette blir også et kurs i skuespillerteknikk, og da med fokus på lytting, improvisasjon og å jobbe med nervøsitet foran kamera eller foran hverandre. Hovedmålet vårt her er og jobbe frem en selvtillit via verktøy som kan brukes på scenen, så vel som foran kamera eller på audition. 

 

Dette kurset kan tilbys for en gruppe før en audition eller i et eksternt kurs. Vi skreddersyr dette etter deres ønske. 

 

Pris fra 1000 kr til 17.000 kr

Trikkehallen på Kjelsås var der det hele startet, med én enkelt gruppe for mellomtrinnet. Nå, seks år senere har vi en liten teaterskole med fem teatergrupper.  Vi skriver manus basert på barna og ungdommenes idéer om samfunnet, og jobber mot en forestilling over to semestre. Disse forestillingene blir vist under Frisk Pust Festivalen

på vårtparten.

Barna og ungdommene får underveis i året innføring i flere aspekt av hva drama og teater er og hva det kan være. Vi improviserer, leker og skaper vår helt egen teaterverden! I tillegg får de også delta på morsomme prosjekter som kommer vår vei.

www.Trikkehallen.no

Drama-O-Rama startet som et lite frø i 2013. Et enkelt menneske med ønske om å skape noe for andre, og et enkelt kurs i Trikkehallen på Kjelsås var det som skulle til for å sette i gang det som skulle vokse seg til å bli den flotte planten det har blitt i dag. Siden den gang har Drama-O-Rama gått fra én pågangsmotor, til å bli  seks sjeler som kjemper med de samme verdiene, for å kunne tenne skaperglede hos andre.

Vårt ønske er å skape et samfunn blant kunstnere hvor vi jobber hverandre gode, skaper nye prosjekter og jobber sammen mot vårt største mål; å få drama inn i skolen.

bottom of page