top of page

TEATERSKOLEN

Trikkehallen på Kjelsås var der det hele startet, med én enkelt gruppe for mellomtrinnet. Nå, seks år senere har vi en liten teaterskole med fem teatergrupper.  Vi har sterkt fokus på barna og ungdommenes egen skaperglede, og skriver manus basert på barna og ungdommenes idéer om samfunnet. Disse forestillingene blir vist under Drama-O-Rama's egen teaterfestival som avslutning på vår-semesteret.

Barna og ungdommene får underveis i året innføring i flere aspekt av hva drama og teater er og hva det kan være. Vi improviserer, leker og skaper vår helt egen teaterverden! I tillegg får de også mulighet til delta på morsomme prosjekter  eller andre henvendelser som kommer vår vei. 

Bla nedover for å lese mer om de ulike gruppene.

www.Trikkehallen.no

OM TEATERSKOLEN

DSC08664.JPG

ADMIRARI

Oppstart i uke 36, 5/9-2022 // 15:30-16:45

Gruppa Admirari er den yngste teatergruppa i Trikkehallen.

Ordet Admirari er latinsk, og betyr "lure på".

Det er akkurat det denne gruppa gjør.
Denne gruppen er perfekt for deg som aldri har drevet med teater før, og som ønsker å finne ut av hva teater er! Vi tar for oss helt grunnleggende drama og teater-lek og bygger opp barnas kunnskap i teater og skuespill - ingen forkunnskaper er nødvendige på dette kurset! 
Vi leker oss frem til det som skal bli en forestilling, våren 2023 på Drama-O-Rama's egen teaterfestival.


Vi har også èn helgøvelse i året hvor vi jobber intensivt 5 timer en lørdag eller søndag. Tidspunktet for dette kommer vi tilbake til.

På kurset lærer barna ulike teknikker i teater. Eksempelvis skuespill og fortellerteknikk, samt arbeid med følelser, fantasi, gruppedynamikk og improvisasjon. Og sist, men aller viktigst: Vi leker og har det gøy! 

Tid: Mandag // 15:30-16:45

Sted: Trikkehallen på Kjelsås
Pris: 1750 kr per semester
Alder: 6-8 år (1.-3. Klasse)

Antall plasser: 12
Påmeldingsfrist: 29. August 2022

DSC08595.JPG
DSC08642.JPG

CURIOSUM

Oppstart i uke 36, 6/9-2022 // 15:30-17:00

Denne gruppa passer perfekt for de som er nysgjerrige på teater og som ønsker å utforske hva teater er og hva det kan være, derav gruppas navn; “Curiosum”, som på latinsk betyr "nysgjerrig".
I likhet med Podium (den andre mellomtrinns-gruppa), skal også denne gruppa lage samfunnsaktuelle forestillinger på en barnevennlig måte, og målet er at barna skal få en større forståelse for temaene de fordyper seg i. 
En stor del av kurset er også å lære barna det og skape på egenhånd og bruke sitt eget individ og erfaringer til å gjøre nettopp det. 
Derfor er de med i en stor del av prosessen med å sette opp en forestilling. 
Forestillingen blir satt opp 
våren 2023 på Drama-O-Rama's egen teaterfestival.
På kurset lærer barna ulike teknikker i teater. Eksempelvis skuespill og fortellerteknikk, samt arbeid med følelser, fantasi, gruppedynamikk og improvisasjon. Og sist, men aller viktigst: Vi leker og har det gøy! 
Vi har også èn helgøvelse i året hvor vi jobber intensivt 5 timer en lørdag eller søndag.  Tidspunktet for dette kommer vi tilbake til.

Tid: Tirsdag // 15:30-17:00

Sted: Trikkehallen på Kjelsås
Pris: 1850 kr per semester
Alder: 9-11 år (4.-6. Klasse)

Antall plasser: 12
Påmeldingsfrist: 29. August 2022

PODIUM

DSC08617.JPG

Podium er den første gruppa som ble opprettet i Trikkehallen i 2016.

Siden den gang har Podium utviklet seg til å bli en gruppe som er flinke på samhold, trygghet og det å inkludere hverandre – både på og utenfor scenen. Hittil har Podium blant annet satt opp “Snehvit og en del dverger”, den egenskrevne forestillingen “Krise i Drømmeland” og  “Aladdin” med en vri. De har i tillegg spilt på “Rampelysfestivalen”, “Det er du for stor til å forstå festivalen”, og “Frisk Pust Festivalen”.

I denne gruppa ønsker vi å lage samfunnsaktuelle forestillinger på en barnevennlig måte, og barna får en større forståelse for temaene de fordyper seg i. En stor del av kurset er også å lære barna det og skape på egenhånd. Derfor er de med i en stor del av prosessen med å sette opp en forestilling. For å få til dette, lærer barna ulike teknikker i teater. Eksempelvis skuespill og fortellerteknikk, samt arbeid med følelser, fantasi, gruppedynamikk og improvisasjon. Og sist, men aller viktigst: Vi leker og har det gøy!
Slik som de andre gruppene jobber også Podium med en forestilling som skal vises på Drama-O-Rama's egen teaterfestival våren 2023.

Oppstart i uke 36, 8/9-2022 // 15:30-17:00

Tid: Torsdag // 15:30-17:00

Sted: Trikkehallen på Kjelsås
Pris: 1850 kr per semester
Alder: 9-11 år (4.-6. Klasse)

Antall plasser: 12
Påmeldingsfrist: 29. August 2022

DSC08744.JPG

INITIUM

Initium er den yngste av ungdomsgruppene i Trikkehallen.
Her er ingen forkunnskaper er nødvendig! På denne gruppa skal vi lære om hva teater er, og hva det kan være. Vi skal dykke lenger ned i dramatisk materiale og teknikker, og hvordan vi kan bruke disse på ulik måte. 
Vi får også besøk fra gjestelærere som lærer bort sine spesialiteter innenfor for eksempel improvisasjon, slampoesi, klovn og maske. Har du lyst til å lære deg masse om teater, og kanskje går med en liten skuespiller i magen? Da er dette kurset for deg. Der av navnet på gruppa, «Initium» som betyr «begynnelse» på latin. 


Vi må alle starte et sted, og dette kurset er en perfekt start for de som ønsker å leke seg frem til å bli en god skuespiller eller skuespillerinne. 
Vi tar også for oss temaer som er ungdoms-aktuelle, og lager forestillingen vår deretter.
På dette kurset har vi fokus på å fellesskap, skape et trygt rom hvor alle kan være seg selv og å sammen skape et teater-år de sent vil glemme. 

Oppstart i uke 36, 8/9-2022 // 17:15-18:45

Tid: Torsdag // 17:15-18:45

Sted: Trikkehallen på Kjelsås
Pris: 2000 kr per semester
Alder: 12-15 år (7.-9. Klasse)

Antall plasser: 12
Påmeldingsfrist: 29. August 2022

ACTUM - ET KURS I TEATERPRODUKSJON

DSC08779.JPG

Vil du satse på teater? Enten som skuespiller, regissør, produsent, scenograf eller ansvarlig for lyd&lys?
Actum er den eldste ungdomsgruppa i Trikkehallen og har fokus på produksjon og ulike roller i teateret.
I denne gruppa er fokuset å tenne skapergleden i ungdommene, ved å få dem til og ta del i prosessen “fra idè til forestilling”. Dette får de verktøy av høy kvalitet for å få til.
I starten av semesteret vil de ha ulike temaer for hver uke, som blant annet teaterteknikk, regi, manus og lydproduksjon.
Med verktøyene de får i denne læringsprosessen, vil ungdommene i slutten av andre semester få sette opp sin egen produksjon under Drama-O-Rama's teaterfestival, våren 2023.
Forestillingen de lager har som mål å spilles flere ganger - både på Trikkehallen og andre scener.

Actum er for deg som liker å skape selv, ønsker å gi det lille ekstra og som kanskje har en idé eller en tanke om å satse på drama, teater eller noe annet innenfor samme bransje.
I tillegg til alt dette har vi selvsagt fokus på felleskapet, og det å lage et år i teaterproduksjon deltakerne sent vil glemme.

Oppstart i uke 36, 8/9-2022 // 19:00-21:00

Tid: Torsdag // 19:00-21:00

Sted: Trikkehallen på Kjelsås
Pris: 2700 kr per semester
Alder: 15-18 år (9. Klasse-3. VGS)

Antall plasser: 12
Påmeldingsfrist: 29. August 2022

bottom of page