top of page
Drama-O-Rama øvre ramme.png
Kopi av Drama-O-Rama linje.png
Drama-O-Rama øvre ramme.png

DRAMA-O-RAMA

Drama-O-Rama startet som et lite frø i 2015.
Et enkelt menneske med ønske om å skape noe for andre og et enkelt kurs på Trikkehallen på Kjelsås var det som skulle til for å sette i gang det som skulle vokse seg til å bli den lille planten det har blitt i dag.
Siden den gang har Dama-O-Rama gått fra én pågangsmotor, til flere fantastiske sjeler som kjemper med de samme verdiene for å tenne skaperglede hos barn og unge.

 

Det som muligens skiller våre kurs fra andre teaterkurs for barn, er at vi snakker med barna og ungdommene, og deretter skriver eller utvikler manus basert på deres meninger om forskjellige samfunnstemaer.
Hele skolens grunnstruktur er bygget på å sette barn og unges meninger i fokus og lære dem å bruke drama som uttrykksform til å kommunisere tanker og meninger.


Vi tror at det er viktig å bruke drama som fag, fordi det er et av veldig få fag som kan ruste barn og unge til flere av utfordringene som livet har å by på.

Hvordan?

Drama har blant annet en positiv påvirkning på utviklingen av følelsene våre, det å lytte (ikke bare det å høre) og for å få en større forståelse av seg selv og for andre mennesker. Men ikke minst, en større forståelse for det å være menneske – som sannsynligvis er den største utfordringen i livet vårt.

Teater barn

Leder og grunnlegger av Drama-O-Rama,

Caroline K. D. L. Dalan-Karlsen sier;

"Innerst inne, tror jeg at jeg alltid visste at var teater jeg ønsket å drive med. Det gjorde meg lykkelig. En av de som var med på å tenne denne gnisten i meg, var Inger Gundersen som jobbet som instruktør på Minken Fosheims barneteater, hvor jeg gikk i flere år. Hun er nok ikke helt klar over det selv, men hadde det ikke vært for henne, så hadde mest sannsynlig ikke Drama-O-Rama eksistert i dag. Som barn (og for øvrig nå) var jeg ekstremt idealistisk.  Men etter hvert som jeg ble eldre, ble jeg påvirket av hva samfunnet mente at jeg burde gjøre - slik som også mange andre blir. Jeg sluttet å spille teater - jeg kunne jo uansett ikke leve av det når jeg ble stor. Det er nemlig den påvirkningskraften, både den positive og negative, som får en til å ta ulike valg i livet, og jeg tok ikke opp teateret før jeg var ferdig på videregående. Da jeg først startet igjen, lovet jeg meg selv at jeg aldri skulle holde på med noe jeg ikke hadde lyst til å holde på med, og det er et løfte jeg har holdt. 

Drama-O-Rama er mitt hjertebarn.

Det startet som et lite frø, og har nå blitt til en liten plante - kun fordi noen trodde på at jeg kunne gjennomføre det. Og uansett hvor klisjé det høres ut, så smitter også den troen over på en selv, og det er akkurat det som gjør at man kan gjøre drømmene sine til virkelighet. Det for meg, er ren magi. Og det er grunnen til at jeg har viet livet mitt til å tenne den samme skapergleden hos andre, som Inger en gang tente hos meg".

Kopi av Drama-O-Rama linje.png
Askepott

LES MER OM DRAMA-O-RAMA

bottom of page